Android 13 se může těšit na další novinky. Čtečka QR kódů bude přístupná ze zamykací obrazovky

Google sice teprve nedávno oznámil operační systém Android 12, přesto se však už čile hovoří o tom, co nabídne nástupce - Android 13. Nezůstáváme však jen u platonických úvah ale u praktických novinek, které potvrzují zveřejněné screenshoty.

První novinkou má být snadnější skenování QR kódů. Už nebude třeba spouštět samostatnou aplikaci nebo přepínat režim ve fotoaparátu, QR čtečka bude u budoucí verze Androidu přímo součástí zamykací obrazovky. Mezi zástupce rychlého spuštění v horní liště se také dostane položka pro skenování QR kódů, kterou v horní liště najdete již u nadstaveb různých OEM výrobců. V čistém Androidu však bude rychlý přístup ke skeneru k dispozici vůbec poprvé. 

Další novinkou bude funkce Tap to Transfer (TTT), která má umožnit rychlé přepínání zvukového výstupu, jakmile se přiblížíte např. k reproduktoru. Telefon, který jej detekuje, na něj automaticky přesměruje zvukový výstup. V horní části displeje můžete vidět i tlačítko „Undo“, které automatické přesměrování zvuku dokáže rychle zrušit. 

Toto je vzhled Material You - nový vzhled Androidu 12:

Třetí novinka navazuje na funkci Tap to Transfer, jedná se o rychlé přepínání zvukových zdrojů přes novou nabídku v Androidu 13 v pravém horním rohu. Aktuálně vybrané zařízení má černý text podbarvený nastavenou hlasitostí, šedá zařízení jsou brána jako dostupná, ovšem telefon k nim připojen zatím není. Nově zveřejněné informace jen doplňují základní poznatky z novinek z Androidu 13, které jsme vám ukázali v tomto článku. Finální verze systému by měla být k dispozici letos na podzim, takže je zřejmé, že se systém bude v průběhu první poloviny roku nejdříve vylepšovat a poté průběžně ladit.

Via Androidpolice

Diskuze (5) Další článek: Honor Magic V je dosud nejtenčí skládačka. Má špičkovou výbavu a utíká konkurenci

Témata článku: Google, , , , , , , TTT, Obrazovka, Kód, Novinka, Čtečka,